Cantallops, cançons de tradició oral. (09/05/2010)

El passat diumenge dia 9 de maig a les 17 hores al poble de Cantallops, dins del marc de la festa del maig que organitza la Societat “La Concòrdia”, l’associació “Cantallops Acció Cultural” va fer la presentació d’un llibre – CD en base a les cançons recollides al municipi entre 1925 i 1926 pel músic i compositor Eduard Toldrà. La presentació del llibre – CD Cantallops, cançons de tradició oral, comptà amb l’assistència d’un centenar de persones i fou a càrrec de l’Albert Campsolinas – representant de l’associació cultural–.

Campsolinas explicà la gènesi i desenllaç d’un projecte que començà l’any 2002. Mireia Mena, Gemma Pla i Lurdes Rimalló, integrants del grup “De Calaix”, com a principals intèrprets, varen oferir una mostra en directe de les cançons enregistrades. Eduard Toldrà va recollir a Cantallops les 51 cançons i un contrapàs incomplet per aportar-les a l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, entitat creada els anys 1921-22 amb la finalitat d’aplegar la música popular de l’àrea de parla catalana. El procés de selecció de les 16 cançons, que es troben en el llibre – CD, ha comptat amb l’assessorament i orientació de l’etnomusicòleg Jaume Ayats, professor de la UAB. L’objectiu d’aquesta edició no ha estat només l’enregistrament sonor, sinó fer atractiva la divulgació d’aquest patrimoni cultural, així com partitures i anotacions del mateix Toldrà. La base fonamental de l’èxit del projecte ha estat el treball en equip, coordinat per l’Albert Campsolinas, i ha comptat amb nombrosos col·laboradors així com del treball dels estudis Ariadna Records de Sant Climent Sescebes (juliol 2008) i la correcció lingüística de Sara Beltran. El disseny gràfic, la creació i les il·lustracions han anat a càrrec de Sergi Sabartés, el qual, ha donat a la publicació un toc atractiu, fresc i modern.



 Per veure més fotos: http://picasaweb.google.com/105634779821506362867/PresentacioCD?feat=directlink

Si voleu escoltar algun tema del CD, us adjuntem el link de la web "De Calaix" : http://www.decalaix.cat/discografia/album/27?lang=ca




Felicitats Albert per fer un gran treball !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada