La brunyolada (26/03/2016)

Aquest dissabte 26 de març l'Associació Cantallops Acció Cultural va convocar novament la colla brunyolaire a desgustar la producció anual de brunyols en algun lloc on hi fa de bon estar.

El lloc escollit per aquest any ha estat Les Tretes, on hi ha el suro de les tretes, un dels exemplars de suro (Quercus Suber) més grans del terme municipal de Cantallops. Fa més de 15 metres d'alçada i ha estat recentment inventariat com a arbre monumental per la IAEDEN i actualment està sota protecció com a arbre d'interès local a nivell municipal. A Les Tretes s'hi pot arribar per un camí veïnal sense asfaltar tant a peu com amb cotxe i queda ben bé al costat del Puig de la Costa, el turonet que domina el pla de la part sud del poble.

Un grup de més de 30 persones ens vam encaminar cap a les Tretes animats pel bon temps i el solet excepcional que, després de tres o quatre dies de tramuntana, ja anuncia primavera. Avis, joves i nens caminant entre camps, olivars i erms, avall que fa baixada, cap al Mas Martí, Mas Aniol i les Tretes.

Un cop allà van desenfundar les carmanyoles plenes de brunyols i es va organitzar una petita taula per poder exposa el material preciós objecte de la trobada: brunyols i vi dolç. Més de quinze models diferents de brunyols van satisfer la gormanderia dels assistents, que es llepaven els dits plens de sucre i comentaven en veu baixa les qualitats i atributs de cadascún dels brunyols.


Havent berenat, vam fer una foto conjunta sota el suro, vam recollir-ho tot i vam tornar al poble pel Puig de la Costa i el camí estret, fent un cercle pel pla de Cantallops.

Si voleu veure més fotos, cliqueu aquí.

Més informació a:
https://caminsdecantallops.wordpress.com/2015/02/13/el-suro-de-les-tretes/ http://xirucaiforquilla.blogspot.com.es/2011/02/passejada-pels-camins-publics-de.html http://iaeden.cat/wp-content/uploads/CANTALLOPS.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada