El pessebre del Serrat de la Planella (19/12/2010)


Fresqueta al matí i un solet molt bo al migdia. Perfecte per caminar per la muntanya.
Aquest diumenge 19 de desembre vam fer una passejada tranquil·la fins les proximitats del Serrat de la Planella.  De fet, vam arribar fins a una de les corbes del camí vell de Requesens des d'on es veia una meravellosa vista del poble i del terme i allà ens vam aturar. Nens i grans, vam trigar no gaire més de mitja hora, passant per Can Cases i la mina d’en Jacques, on encara es veuen restes de les cates fetes fa 100 anys per mirar de trobar ferro. Un cop allà, dalt d’aquell revolt, vam fer una petita instal·lació amb rocs per posar un pessebre, mirant a Cantallops. Vam esmorzar un xic i vam brindar amb cava a la nostra salut i, sobretot, per donar la benvinguda a en Martí, que va néixer el dia 18 de desembre cap a les 16h. Benvingut al món, Martí!
Per acabar-ho d’adobar, no vam tenir pas mandra de cantar alguna nadala, ja que l'Isabel havia portat algunes lletres per triar. Com sovint passa, les dones van ser les que van fer sentir la seva veu més fort, tot cantant "El dimoni escuat", patrip-patrap. Llavors, en Ramon ja no hi era, perquè havia anat a fer fotos al primer viatge amb passatgers del TGV des de Figueres a París. Fa 12 anys molts vam treballar per intentar que triomfés l’alternativa al TGV més respectuosa amb el medi, renovar la xarxa ferroviària ja existent, com ens recordava en Lluís Benejam en un article al diari EL PUNT, el mateix diumenge. Així doncs, ha estat un dia històric, el dia que vam posar un pessebre al Serrat de la Planella.


El mateix dia a la tarda, en Joan Campsolinas m’explicava que, ben a prop del Puig de la Planella, de petit, ell hi anava a menar els porcs, i coneix bé la zona, on hi ha la partió de tres finques. Els temps han canviat i ara no hi anem a treballar, a la Planella, per sort, però tampoc ens han tocat temps fàcils, i potser encara hi haurem d’anar a buscar aglans i llenya. En Roger ja va començar i va emportar-se’n cap a casa una branca de bruc i uns tronquets de suro... De moment, però, hi anem a passejar, a portar-hi un petit pessebre i per veure una bona vista del poble i de la plana de Cantallops.
Salut, bon solstici d’hivern i que tinguem un bon any 2011 i un Cantallops millor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada