La màgia dels Reis. (05/01/2014)

La màgia dels Reis d’orient ha abraçat el poble i ha omplert els carrers d’il•lusió per la mainada, familiars i veïns de Cantallops. Impacients, els nens i nenes esperaven amb el seu fanalet a la plaça de les escoles quan uns tambors repicaven fort i anunciaven que estaven ben a prop.

Al galop de 6 cavalls esvelts, els patges reials sorprenien. Els somriures prenien força i els ulls s’obrien per veure els patges i ambaixadors reials que acompanyaven els Reis d’Orient. Alguns portaven entorxes que il•luminaven el carruatge i els altres s’apropaven als nens i nenes per recuperar les últimes cartes per Ses Majestats i acaronar-los.

Una música tendra i una carrossa daurada, plena d’estrelles i regals per a tots, feia la seva entrada i presentava els protagonistes d’aquella tarda, Melcior, Gaspar i Baltasar. Molt propers, no deixaven de saludar i oferir mirades de complicitat a tots els petits que bocabadats gaudien de la seva visita i recollien entusiasmats llaminadures que els generosos reis repartien. La cavalcada va seguir pels carrers del poble fins aturar-se a la plaça major, mentre molts veïns treien el cap per la finestra i fotografiaven l’esdeveniment. Al so d’un tambor, dos ambaixadors esperaven amb la bandera del nostre poble mentre cada patge reial ajudava al seu rei a baixar de la carrossa per acompanyar-los fins a l’església. Allà, l’alcalde, com a representant del poble donava la benvinguda als Reis d’orient i els atorgava la clau màgica que obre totes les portes de les cases de Cantallops perquè tothom tingués dret a un regal o carbó, tot i que en Fumera li va confessar que els nens i nenes s’enfaden però saben demanar perdó i estimen els seus amics i les seves famílies. Tanmateix, un dels ambaixadors va llegir d’un llarg pergamí quatre consells per els més petits a tenir en compte abans la nit màgica.

Per acabar, els nens i nenes, al seu ritme i gust, van poder abraçar i seure amb els reis tot rebent un petit detall. Els nervis eren evidents, però les ganes i la innocència de viure aquells instants únics amb els tres reis d’Orient, donava als més menuts valentia per apropar-se. El quadre que oferien els infants i veïns com a públic entregat i tot el grup de Reis i patges deixava entreveure la calidesa i dolçor d’una tarda plena d’il•lusió i emoció que va agradar a petits i grans. Els participants d’aquesta festa s’han entregat al màxim i han gaudit de la feina ben feta i recorden ja aquella tarda amb melancolia i un afecte especial.

Vanesa Valls


Clicant aquí podreu veure un ampli reportatge sobre la cavalcada de reis a Cantallops realitzada per en Ramon Boix i en Xavi Boix.

1 comentari:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

    ResponElimina