JAZZ DE TARDOR - 2ª Edició. (15/11/2015)

El diumenge 15 de novembre a Cantallops vam tenir una nova ocasió, una nova oportunitat, millor dit, de tornar a veure i viure la Jove Big Band de Girona (JBBG) a la sala de la Societat "La Concòrdia". La primera vegada va ser amb ocasió, el 2013, de la celebració dels 15 anys de l'Associació Cantallops Acció Cultural. I ara, venien acompanyats del Combo de Moderna de l'Escola "La Flauta Màgica" de Figueres sota el nom de Jazztardor 2ª Edició. El novembre de 2014 van estrenar a Figueres aquest tipus d'actuació conjunta entre la JBBG i el Combo de Moderna on primer interpreten uns, després els altres i al final, tots junts, algunes peces clàssiques del jazz.


Gràcies a la vinculació de la Meritxell Maset, professora de l'Escola de Música "La Flauta Màgica" de Figueres i activista/cul inquiet del món musical a les comarques gironines, amb el poble de Cantallops ha estat possible amb una facilitat inusual la organització d'aquesta demostració musical de dues agrupacions un xic diferents. La JBBG tenen un grau de professionalització més gran, alguns talents emergents i la direcció de Dani Alonso i el Combo de Moderna està format per alumnes de l'escola de música que van millorant progressivament i ràpidament dirigits per alguns dels seus professors d'instruments de vent, com en Joan i l'Alfons.

En aquest novembre estiuenc que tardorenc doncs, la sala plena, més de trenta músics tocant a la final, un bon ambient, molta marxa i humor, una bona experiència tant pels músics com pel públic, ben agraït de poder gaudir d'aquesta oferta cultural en el nostre entorn rural i, evidentment, marginal en els circuits més usuals d'aquest tipus de música. Així ens agrada fer les coses, a vegades, trencant esquemes i tòpics. Fins a la propera actuació ja sigui de jazztardor, primavera, estiu o hivern... Gràcies a tots els que ho han fet possible.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada