Concert de Nadal a Cantallops (08/12/13)

Les antigues escoles van ser el marc on es va presentar el Concert de Nadal organitzat per l’Ajuntament de Cantallops amb la col•laboració de Cantallops Acció Cultural.
Any rere any ens sorprèn el concert que s’ofereix, per Nadal, però enguany ens ha sorprès doblement, primer pel canvi d’ubicació del lloc – habitualment a l’església – com també per la grata participació del grup de Siamo Due i la Coral Germanor Empordanesa, que ens han presentat un concert original i d’alta qualitat musical.
Durant el concert els dos grups es van mostrar excepcionals, fent valer el seu domin i experiència. El resultat va ser una entrega incondicional d'un públic assistent que amb una notable sintonia que va provocar una marea intermitent e intensa d'aplaudiments al final de cada peça.El grup de Siamo Due.
Maria Gibert va començar a tocar l'arpa a l'edat de 6 anys a l'Escola de Música Activa “La Flauta Màgica” de Figueres, on va estudiar-hi fins que a l‘acabar els seus estudis a Figueres i actualment s'ha traslladat a Barcelona, on continua formant-se com a arpista fent el Grau Superior al Conservatori Superior de Música del Liceu.
A més de formar part del grup de Siamo Due, també és membre del Quintet d'arpes 4x5. A més, ha realitzat diferents col•laboracions amb el Cor de la Universitat de Girona, amb la Jove Orquestra de l'Auditori de Girona, amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines i amb l'Orquestra Lira Numantina de Soria.
Carmina Brandariz inicià la seva formació musical a l'edat de 6 anys tocant el piano a l'Escola de Música “Clau de Sol” d'Olot. Més tard, passà per la viola i finalment va descobrir el cant, tot posicionant-lo com a instrument principal. Després d'acabar els seus estudis a Olot i continuar-los a Girona, es va incorporar al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona on s'ha seguit formant fins al dia d'avui. Paral•lelament, ha format part de diferents cors, en alguns dels quals encara hi participa, com per exemple el Cor de la Universitat de Girona, el Gospel Cor Garrotxa, el Cor Jove del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona i fins i tot en algunes ocasions col•labora com a solista, com ara al Cor de Cambra de la Diputació de Girona, dirigit per Pablo Larraz.
Les dues intèrprets es van estrenar juntes l'any 2010 quan van actuar per primera vegada a l'Acte de Graduació de la Facultat de Dret de la Univeristat de Girona.
Entre actuacions en graduacions, convencions, entregues de premis, festes privades i molts altres esdeveniments, les dues intèrprets segueixen desenvolupant-se com a músics i com a persones.
En definitiva un duo que sense dubte mereix no perdre de vista, ja que ens sorprendrà en un futur immediat pel seu talent i complicitat.


Coral Germanor Empordanesa.
Els orígens de la Coral Germanor Empordanesa del Casino Menestral Figuerenc es remunten a la data de fundació de l’entitat— la segona més antiga de Catalunya - pels volts de l’any 1856.
Com a punt important cal dir que havia format part dels cors de Clavé i entre els seus directors podem recordar els mestres Simó Gratacós i Ramon Basil. Més tard va ser dirigida pel mestre i compositor Jaume Cristau que alhora era director de l’Escola de Música. Després d’un temps d' inactivitat, el mes de febrer de l’any 2008 es va tornat a engegar una nova formació sota la direcció de la soprano i professora de cant de l’escola: Claudia Coral Eraso. Està formada per una trentena de persones que es reuneixen cada setmana per assajar i gaudir de la música. El seu repertori treballat fins ara és tradicional català i llatinoamericà. La presentació en públic d’aquesta nova coral va ser el juny del 2008 en el Castell de Sant Ferran, dins el concert de Fi de Curs de l’Escola de Música.
El mes de maig del 2010, en commemoració dels 80 anys de l’Escola de Música es va celebrar un concert dins un marc incomparable con va ser el Museu Dalí de Figueres, el qual va gaudir d’ un rotund èxit.
Cal destacar el concert que van oferir a La Cate al maig del 2013 per celebrar el seu 5è aniversari.
La Coral Germanor ha continuat la seva tasca musical per diferents poblacions de la comarca de Girona i Barcelona, com Vilabertran, Portbou, Llers, Capmany, Salt, Sant Miquel de Fuvià, Cantallops.....
En aquesta ocasió varen interpretar:
1. Nadal Nadala popular menorquina harm. Per Baltasar Bibiloni
2. Mazapán con miel Tradicional de argentina Arranj. Dante Andreo
3. Cantata: Nadal, llum i misteri Música: Francesc Vila Text: Joan Farràs
Direcció : Clàudia Coral. Solista : Meritxell Mallol Piano: Rocio del Pino Rapsoda: Mireia Clotet.

Si voleu veure més fotos del concert, cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada